Aanvraag busabonnement

Wij vragen u vriendelijk het busabonnement aan te vragen vóór 1 juli 2019. Deze aanvraag geldt alleen voor PZ-leerlingen. Voor aanvragen die worden ingediend na deze datum, kunnen wij niet garanderen dat het abonnement op tijd geleverd wordt.

Houd u s.v.p. bij de aanvraag van het busabonnement de persoonlijke OV-chipkaart bij de hand. De OV-chipkaart dient de hele abonnementsperiode geldig te zijn. Als dat niet het geval is kan de aanvraag voor het abonnement niet verwerkt worden. Heeft u de OV-chipkaart nog niet aangevraagd doe dat dan eerst via www.ov-chipkaart.nl.
Voor het abonnement vragen we het leerlingnummer. Deze staat vermeld in de aanhef van de mail die u ontvangen heeft.

Informatie abonnementen en tarieven

Abonnement Altijd Vrij IJsselmond
Met dit abonnement kan zeven dagen per week onbeperkt gereisd worden op alle buslijnen van OV Regio IJsselmond in de provincie Flevoland en in Noordwest Overijssel. Het abonnement is dus ook geldig op de OV Regio IJsselmondbussen die rechtstreeks naar de Pieter Zandt scholengemeenschap rijden. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de trein op de lijn Zwolle-Kampen (niet Kampen-Zuid).

Zichtkaart verplicht
Het abonnement komt op de persoonlijk OV-chipkaart te staan. Bij een reis met de bus moet er op de gebruikelijke wijze worden in- en uitgecheckt. Op enkele buslijnen naar de Pieter Zandt scholengemeenschap rijden bussen zonder chipkaart apparatuur. Hiervoor dient bijgeleverde zichtkaart getoond te worden aan de buschauffeur.

Voor leerlingen die reizen met de trein op de Kamperlijn tussen Zwolle en Kampen geldt dat met de persoonlijke OV-chipkaart in- en uitgecheckt moet worden. De zichtkaart werkt niet (meer) op dit traject.

Tarieven Altijd Vrij IJsselmond
Het tarief is dus niet meer afhankelijk van de afstand die de leerling reist. De tarieven* worden ongeveer als volgt:
◾Hele schooljaar € 939,16
◾Examenjaar € 846,79
◾Winterperiode € 468,05
Deze bedragen zijn exclusief service fee van € 14,52 per abonnement

Hoogeveen
Het abonnement Altijd Vrij IJsselmond geldt ook voor leerlingen die in Hoogeveen opstappen, omdat lijn 674 die via Hoogeveen rijdt, binnen het abonnement valt.
Maken leerlingen gebruik van de reguliere lijndienst (dus niet lijn 674), zal er een klein bedrag betaald moeten worden.

Net-abonnement
Let op! Voor leerlingen die buiten bovenstaande genoemde regio’s wonen, dit geldt voornamelijk voor leerlingen uit de regio Andijk/Enkhuizen en met een Net-abonnement reizen zijn de tarieven* ongeveer als volgt:
◾Hele schooljaar € 1.600,66
◾Examenjaar € 1.443,23
◾Winterperiode € 797,71
Deze bedragen zijn exclusief service fee van € 14,52 per abonnement

Leerlingen uit Elburg/Nunspeet/Oldebroek
De leerlingen uit Elburg/Nunspeet/Oldebroek kunnen reizen met Syntus: Het telefoonnummer van Syntus is: 088 – 0331360. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van Syntus.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met mw. H.W. van der Horst – van ’t Hul via busvervoer@pieterzandt.nl.

*NB. De definitieve tarieven hebben wij nog niet ontvangen van Connexxion, het kan een paar euro afwijken.